Samordningsförbunden i Västra Götaland – Ge alla chansen!

En spännande och intressant dag om samordning i Västra Götaland där vi får ta del av olika former av smörjmedel för att ge möjligheter för de som hindras från arbete i dag. Vi lotsat genom dagen programpunkter av Johan Jonsson

Håkan Andersson, en lysande talare, inleder under rubriken ”Det är inte de utestängda som behöver komma ut, det är de innestängda som behöver komma ut” Håkan beskriver sitt arbete som psykiatriker och hur det är att träffa människor som med av lämplig hjälp och stöttning kan bli fantastiskt duktiga på sina arbeten, om de bara får chansen till en meningsfull sysselsättning.

Alla har utvecklingspotential säger Håkan och menar att det behövs ett nytt Kunskapslyft. Han tycker också att det skulle behövas en omställningsmyndighet i stället för arbetsförmedling och försäkringskassa. Individanpassad utveckling behövs för att bryta långtidssjukskrivning och långtidsarbetslöshet. Ge alla samma utvecklingsmöjligheter, säger Håkan Andersson.

Sedan talar Gunilla Nordgren från Socialförsäkringsutskottet och Jenny Kärrholm, från inspektionen för socialförsäkringen Förutom viktiga möten mellan professionen och förtroendevalda kommer även Igor Adoris mental tränare som blivit känd genom TV-serien 9A.


Samordningsförbunden
ISF  2 om brister i sjukvårdsmiljarden

Kommentarer
Postat av: Julia

Gud vad du har bloggat länge! och nu ligger du på mest aktiva på blogg.se:s hemsida!

2011-10-10 @ 17:46:55
URL: http://jullesvarld.blogg.se/
Postat av: Margita Holm

Ett mycket bra förslag av Håkan Andersson att skapa en ny myndighet som satsar på att tillvarata människors (återstående) arbetsförmåga "omställningsmyndighet" och ersätta arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Dessa myndigheter har för uppgift att spara pengar åt staten i stället för att bereda arbete åt arbetslösa och rehabilitera de sjuka.

2011-10-10 @ 17:51:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0