Satsa på jobb nu och i framtiden

 I ett läge där världsekonomin står inför oerhört tuffa utmaningar och osäkerheten kring hur kriserna i Europa och USA kommer att utvecklas är hög, har regeringen som strategi att införa en sänkning av krogmomsen. Hur visionslös vår regering än är, måste man ändå säga att det här är något av ett rekord i brist på konstruktiv initiativförmåga. Riksdagens utredningstjänst har tidigare räknat fram att en sänkning av krogmomsen skulle kunna leda till 3 500 arbeten. Då momssänkningen kostar 5,4 miljarder så är det till en kostnad av 1,5 miljoner kronor per arbete! Nu vet inte regeringen om det ger några jobb alls.

   Bara sådär ansvarstagande och sådär långsiktigt, skulle jag vilja hävda. Att däremot investera i det som bygger Sverige starkt – utbildning, infrastruktur och bostäder, är att på allvar bedriva en ekonomisk politik som gör oss rustade för såväl dagens som morgondagens utmaningar.

   Det reformutrymme som finns det kommande året är inte stort och måste användas väl. Just därför är det varken särskilt smart – eller seriöst – att i det här läget sänka krogmomsen och sedan ropa om ett ansvarslöst oppositionsparti. Inte ens Moderaterna själva kan på allvar tro att sänkt krogmoms är svaret på framtidens utmaningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0