Solig söndag men sorglig föga förvånande Sifo


Härlig höstdag det varit i dag. Jag har passat på att njuta av höstsolen.


Men SIFO mätningen var inte särskilt rolig idag. Inte särskilt förvånande att Socialdemokraterna får 25 % efter all den turbulens som varit den sista tiden. Jag är mer förvånad över att vi skulle ha haft 35% i vecka 40. Det var inget jag lade märke till då i alla fall. Jag tror inte att SIFO brukar delge veckomätningar. Det kanske blev extra intressant att göra det nu. Eller så finns det någon slags taktik bakom det också? Ni som läser detta och som är tabellnördar/specialister får gärna reda ut mina frågetecken åt mig.

Förövrigt noterade jag ett stort intresse på twitter igår både på den roliga #stuffmoderaternadid

men också över min blogg igår där jag uppmärksammade regeringens misslyckade jobbpolitik.

Jag fick många retoriska frågor/påståenden på det i stil med "det är väl ingen som fixat jobb åt alla" och det stämmer ju. Men som vi brukar ropa på första maj "Jalla Jalla, jobb åt alla", så är det för mig ett vedertaget begrepp om att målet fullsysselsättning aldrig aldrig får överges


Men låt inte det skymma det faktum att 8% arbetslöshet inte är acceptabelt


 

svd Vilgot Peter A Anders L SIFO GP  Expr AB


Kommentarer
Postat av: Jakob Ljungman

"Jalla jalla jobb åt alla"? Med en sådan slogan kan man verkligen tala om ett intellektuellt förfall inom politiken.Men det är väl enkom en del av de nya socialdemokraterna. Har jag fel? Kan du, Monica Green,på fullaste allvar kalla ovanstående slagord för sund politik?I övrigt vill jag tipsa dig om Fregert & Jonungs kursbok i grundläggande makroekonomi! Du kan ju ta med den till dina partikamrater - så får de något annat att läsa än er gamla partibok. Läs i synnerhet kapitlet om den fulla sysselsättningens önskvärdhet.Jag ber dig till sist att lägga av med dina menlösa multikultifloskler. De hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. (Det argumentet fungerar väl även här? Ni använder ju det överallt!)

2011-10-24 @ 11:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0