Är barnfattigdom ansvarsfullt?

 

De har gjort de arbetslösa och sjuka fattigare, klyftorna har ökat och barnfattigdomen breder ut sig.  De har sänkt skatterna med 100 miljarder och arbetslösheten är 7%, ungdomsarbetslösheten är skyhög och långtidsarbetslösheten har bitit sig fast i det Svenska samhället.

De "nya moderaternas" (med hästsvans, utan pärhalsband och snart med tatueringar)

har byggt sin ekonomiska strategi och så kallade ”arbetslinje” på just jobbskatteavdraget.

Nu står de helt utan ekonomisk politik för att trygga tillväxten och jobben i Sverige. Men eftersom de inte har något att presentera så kallar de det för ansvar.

 

Anders Borg ska säga ordet ansvar lika många gånger som Fredrik Reinfeltd i morgon på budgetdebatten. Statsråden är på väg ut i landet med ett talarmanus som innehåller ordet ansvar på varje sida.

Klart at det är skickligt att retoriskt använda ord så många gånger så att folk tror på dem till slut. Men är det ansvarsfullt att försvaga statsfinanserna med 5,4 miljarder genom sänkt krogmoms?

 

I ett oroligt ekonomiskt läge är det viktigt att göra rätt saker.

Sverige behöver investeringar som stärker landets långsiktiga konkurrenskraft.

Investeringar i forskning, utbildning och infrastruktur är ansvarsfullt.

 

Utgångspunkten för vår ekonomiska politik är att ställa om Sverige till en modern, kunskapsbaserad ekonomi.

Att bekämpa barnfattigdomen och arbetslösheten är ansvarsfullt allt annat är oansvarigt

 

ab expr 2 svd DN ab


Kommentarer
Postat av: Kent Karlsson

Måste erkänna att Alliansens politik förvirrar mig ibland. Framåt är bakåt och svart är vitt! Det som INTE fungerar i andra länder (bl a.sänkt krogmoms) skall på något mirakulöst sätt fungera HÄR enligt regeringen Reinfeldt!

Jobbskatteavdraget är ytterligare en av Alliansens åtgärder i sin ”arbetsmarknadspolitik” som gör mig lite förvirrad.Att vi fått några kronor mera i plånboken är ju sant men har det haft några effekter på JOBBUTBUDET är ju det som är det intressanta att diskutera! Hitintills har vi inte sett något intresse av att utvärdera de tidigare fyra jobbskatteavdragen från regeringshållet innan man ville införa ett femte! Man kan ju bara spekulera i varför de inte vill utvärdera det! Efter att att kaffemötet med MP om det femte jobbskatteavdraget "bröt samman" innan kaffet ens han serveras heter det nu att regeringen "tar ansvar" genom att inte just nu försöka driva igenom det!

Tidigare har det hetat att "jobbskatteavdraget är det enskilt främsta jobbskapande åtgärden i Alliansens "arbetslinje" och att det finansierar sig självt med "alla" nya jobb det skapar"!Nu gäller det tydligen inte längre då det nu tydligen anses vara en kostnad för statskassan efter som man "tar ansvar" genom att INTE genomföra vad man tidigare ansåg vara en jobbskapande åtgärd!Visst är det ganska mycket med Alliansens politik som är förvirrande?!

2011-09-19 @ 22:43:11
Postat av: Periskop

Det är rätt att regeringen medverkat till barnfattigdom. Det har den gjort genom den stora invandringen av oanställbara personer med låg utbildning och en kultur som föga passar i ett industrisamhälle. Om nu Sverige längre kan anses var ett industrisamhälle.

(S) har medverkat till den förda invandringspolitiken.För att dölja konsekvenserna har man uppfunnit en rad särbestämmelser för invandrare, så att den egna befolkningen diskrimineras. Arbetsgivare som anställer en annars oanställbar, kan få 80 % av lönen betald. Ändå nyttjas erbjudandet inte av många. Hur många som inte kan svenska har (S) anställt i sina organisationer? Vilka företag kan antas ha nytta av folk utan utbildning och som inte kan svenska?Våra gamla som har svårt att gå vårdas av 0,2 anställda per vårdtagare men ensamkommande barn av 1,0 eller fler.De flesta politiker saknar verklighetsförankring.

2011-09-20 @ 05:06:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0