Nu blir det Peking och Shanghai

 

Halva finansutskottet åker till Kina för att se det ”ekonomiska undret” den andra halvan åker till USA som just nu har det ekonomiskt tufft.

Det är oerhört intressanta resmål båda två, men jag åker som sagt till Kina. Det kan ifrågasättas att förtroendevalda ska åka på resa, det borde väl bara privata näringslivet göra.

Visst man kan ha den åsikten men om inte vi ser vad som pågår runt omkring i världen då blir det svårt att ha en politik som parerar marknaden.

Finansutskottet ska bland annat ha möte med Värdepapperskommissionens ordförande och träffa Nationella folkkongressens finans- och ekonomiutskott Vi ska till Finansministeriets budgetinstitution, allmänna avdelningen, samt finansinstitut och skattemyndigheten.

Förutom det ska vi träffa företag och företagare bl.a Ericsson. Men vi ska naturligtvis också ha möten om  mänskliga rättigheter i Kina, både med University Law School och  Raoul Wallenberg-institutet för mänskliga rättigheter och humanitär rätt

Vi ska även besöka Bohai Suocun, för att se kinesiskt liv utanför storstäderna. Det som kineser flyttar ifrån i samband med urbaniseringen.

Kort sagt det kommer att bli en oerhört intressant vecka med ett späckat schema. Vi får se om det går att blogga där ifrån


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0