Barnfattigdomen måste bekämpas

 

Ökade klyftor och fattigdom har tyvärr blivit vardag i Sverige och med det också barnfattigdom. Sjuka och arbetslösa har blivit fattigare och deras barn har fått en allt mer tuffare situation. Arbetslösa tvingas till statsmissionen för att få matkassar för att den borgerliga regeringen sabbat a-kassan.

Socialbidragen ökar och urholkar kommunernas ekonomi. Det i sin tur leder till att kommunerna inte kan satsa på välfärden. För stora barngrupper på fritidshemmen och höga avgifter till musikskolan, förvärrar för de utsatta barnen.

Familjernas inkomster räcker inte till och barnen får avstå från det som
deras kompisar gör. Spela fotboll, gå på bio, till simhallen och resor som de allra flesta ser som en självklarhet under uppväxten tvingas flera barn avstå i från.

Att avskaffa barnfattigdomen handlar om politisk vilja och om prioriteringar.
Det behövs jobb, utbildning, aktiv arbetsmarknads politik och ett bättre skyddsnät. En generell välfärd, rätt till heltid och flexiblare öppet tider inom förskolan och fritidsverksamheten är helt nödvändigt för att komma till rätta med barnfattigdomen.


svd Dn GP Andersson Expr Majblomman Unga Örnar  Rädda Barnen SR


Kommentarer
Postat av: Ons Ymmla

Synd att inte sossarna gjorde nåt åt det när dom regerade i decennier :(

Förra valet frågade jag efter konkreta tidsbestämda åtgärder som skulle införas för de mest utsatta och fick inte ett enda riktigt svar av en sosse....

Man sa Sen, få jobb, alliansen är dumma och mycket annat ovesäntligt men svar på vad dom ska göra för emma som är sönderslagen som inte kan kan få nåt jobb som har små barn och försäkringskassan godkände inte henne som sjuk 2006 under sossarnas styre sen många år så hon går skadad och sjuk och sönderslagen och hotad under förfärliga förhållanden på soc,hon får inga pengar av den sossestyrda socialtjänsten i kommune till gympadojjor eller skolresor, inte en krona till födelsedagspresent eller tårta till barnen, inte ens lite läsk och snacks fanns det pengar till för sossarna tyckte inte det skulle ingå i normen. Inga pengar till lite fika om det ska komma kompisar hem och inte heller ett fullt möblerat hem. Mamma hade behövt få sjukgymnastik men när hon lämnar kvitton från sjukgymnasten säger soc att det är ju redan betalat, och när hon ansöker i förväg så avslår dom för dom kan ju itne veta om hon behöver det eller ej, nån ersättning för att gå till doktorn på läkarbesök för att gå för att få ett intyg får hon inte för intyg är ju inget akut som man behöver söka för... nu ligger hon efter med de pengar hon lagt ut hos sjukgymnasten och den månaden var kylskåpet mycket tomt. Emma kan inte gå till skolan på utvekclingssamtal och annat, för hennes tänder är trasiga och hon ser rätt så illa ut i sina trasiga jeans, för normen tillåter inte att hon köper nytt och ungarna vill ju inte skämmas ihjäl. Hon smyger ut rätt sent om kvällarna för att handla, och släpar hem kassarna för att inte skämma ut barnen i kundvagen för ryggen orkar inte bära, sen kör hon tillbka vagnen igen.... hon har inte råd med smärtstillande och ständigt bårkar soc med henne, än är det för hon inte ansökt i förväg om mediciner och smärtstillande än är det för att hon redan betalt och inte behöver nån ersättning. Det kvittar hur emma gör, för Soc hittar alltid en anledning att avslå och länsrätten och uppåt låter alltid kommunen få rätt i detta och nu orkar inte emma överklaga mer, hon har itne råd med papper och porto och telefonsamtal längre. Några receptfria smärstillande får hon itne för det ingår inte i normen och läkarbesök bråkar dom alltid om på soc.

Nu har skolfotokatalogen kommit och barnen får så klart inte dessa. Julen stundar utan julmat och utan julgran och utan julklappar så som det varit 2005 2006 och 2011 det kvittar vilken regering som styr, ingen vill hjälpa den utsatte på riktigt, det enda man vill är att yla och peka och säga de andra är dumma och få egna poäng och egna röster, för vem vill hjälpa den utsatte, det är bara utnyttja och lura som gäller så att man får fler röster mer parti stöd och har råd att avlöna sina egna fackpampar och partiledare och ge dom feta avgångsvederlag osv... för då har vi råd och lust och tid och engagemang,..... sluta snackaskit och gör nåt konkret i stället i din egen kommun och när du har regeringsmakten du som är politiskt engagerad!

2012-05-02 @ 01:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0