IPU - Syrien måste stoppa våldet

 

Att jobba internationellt är väldigt intressant, spännande och tålamodskrävande. Dagarna i Kampala med IPU:s 126 församling har tagit ytterligare steg för fred, säkerhet och demokrati.

Det går att förändra det vet vi med facit i hand. Men det kan ta väldigt lång tid.

 

Något som inte får ta tid är fredsarbetet i Syrien. IPU antog på sitt sista sammanträdes dag ett uttalande om att ”Våldet i Syrien eller närmare bestämt regimens våld och dödande mot sin egen befolkning måste upphöra” Uttalandet antogs med mycket stor majoritet men vi var tyvärr inte helt eniga. Venezuela, Chile, Syrien, Nordkorea, Sydafrika och Cuba reserverade sig med lite olika invändningar så som att det behövs både ekonomiska och diplomatiska sanktioner.

Men omvärlden måste öka pressen på den syriska regimen att upphöra med det fruktansvärda våldet och dödandet. Tusentals människor har dödats och de som är på flykt inom och utom landet räknas i hundratusental. Den syriska regimen måste ge människors rättmätiga krav på demokrati och mänskliga rättigheter. Annars måste regimen bort.

 

Därför var det helt rätt att IPU gjorde uttalandet och vi måste öka trycket ytterligare tillsammans med FN och andra som måste agera för en fredlig lösning


Dagen  Expr  2 AB DN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0