Hedra Carina Moberg- Bygg fler bostäder

 

Ända från det att Carina Moberg blev aktiv i politiken har hon vurmat för fler och bättre bostäder. Vad vore bättre än att hedra Carinas engagemang än genom en storstatning på såväl nybyggnation som modernisering och miljöanpassning av det befintliga bostadsbeståndet?

Jag kan inte komma på något bättre i alla fall.

Sverige tillhör de länder i västvärlden som haft lägst investeringar i bostadssektorn sett över de senaste tio åren. Svensk bostadsmarknad måste förbättras, bostadsbyggandet måste öka och energiåtgången i befintliga hus måste minska. Det finns en enorm potential av jobb för ombyggnad av flerfamiljshus så att de blir klimatsmarta och enegrsnåla.

Även bristen på studentbostäder är alarmerande. Det försvårar för studenterna och för lärosätenas möjligheter att få unga människor att flytta dit utbildningen erbjuds.

In i det sista engagerade sig Carina Moberg för att vi socialdemokrater skulle öka trycket på den borgerliga regeringen eftersom bostadsbyggandet sjunker från redan låga nivåer inte minst i storstadsområdena.

 

Carina skrev på facebook i juli om bostadsbyggandet ”Go Veronica! I stay behind you!”

Det vet jag att Veronica Palm vill göra, hon har jobbat hårt och jobbar just nu med att ta fram ett åtgärdsprogram för bygginvesteringar.  Vilket passar utmärkt att driva nu. Det krävs en aktiv politik både nationellt och lokalt, för bostadsbristen har alltför höga kostnader och hämmar Sveriges möjligheter i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Leif Andesson

Har varit en undermålig bostadspolitik i Sverige sen mitten av 80-talet. Även om alliansens politik inom området är totalt inkompetent var den bara marginellt bättre under föregående S-period.

2012-08-18 @ 12:30:14
Postat av: Anonym

Har varit en undermålig bostadspolitik i Sverige sen mitten av 80-talet. Även om alliansens politik inom området är totalt inkompetent var den bara marginellt bättre under föregående S-period.

2012-08-18 @ 12:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0