Bredbandsturne

Bredbandsturné
Fick en fin och informativ dag med IT Norrbotten. Mina farhågor om att de skulle vara för kallt med -25 kom på skam. Med långkalsånger och mössa gick det alldeles utmärkt att vistas i vintervackra Luleå och Boden.
Leif Pettersson och jag fick en gedigen genomgång om IT Norbottens verksamhet. 

Vi diskuterade året med IT politiken. Ska det gälla alla eller bara många? Vi tittade på möjligheter med bredband till alla och vad ALLA betyder. Den nu varande regeringen pratar mycket om bredband till alla men det gäller tydligen "bara" långsamt bredband.

När det gäller målet om snabbt bredband som ska vara klart 2020 så gäller det inte alla utan 90% av befolkningen. Inte ens det kommer att nås genom att bara lita på marknaden.

 Vi besökte en skola och såg den fantastiska, för 500 elever, som numera kan genomföras med mycket högre kvalité med hjälp av digital teknik.
Sedan besökte vi sjukhuset och testade digitala hjälpmedel som underlättar telemedecin, e-hälsa och IT i vården. Det var imponernande hur mycket säkrare, tryggare och effektivare det blir när fler läkare kan kopplas upp. Hur skönt det är för de äldre att ha kontakten sin sköterska via dator och kamera.

Dagen avslutades på socialdemokraternas verksamhets lokal i Luleå. Jag fick möjlighet att berätta om arbetet med att ta fram den socialdemokratiska IT-politiken

Kommentarer
Postat av: Jocke

Det bästa med sossarna är att Juholt är borta! Så nu är det fritt fram med att presentera Socialdemokratisk IT politik.

2012-02-09 @ 14:50:10
URL: http://datorljud.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0