Dags att avgå minister Kristersson!

 

För att åtminstone komma tillrätta med ett alla av problem med sjukförsäkringen har riksdagen beslutat att den prövning som görs av arbetsförmågan efter 180 dagars sjukskrivning, ska ändras. Vi kallades in extra under sommaren för att be regeringen återkomma i frågan ändå hade Kristersson inte tänkt göra någonting. Den nonchalans som han visade de sjuka är fullkomligt oacceptabelt.

Människor drabbas av de nya sjukförsäkringsreglerna och det borde vara uppenbart för de allra flesta att sjukförsäkringen måste göras om i grunden.

Riksdagen har vid två tillfällen beslutat att den prövning som görs av arbetsförmågan efter 180 dagars sjukskrivning, ska ändras. Trots detta har inget hänt och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson påstod att han inte tänkte respektera Riksdagens beslut.

Det var minst sagt upprörande  för de människor som även fortsättningsvis kommer att få sin arbetsförmåga prövad mot en i det närmaste fiktiv arbetsmarknad.  De var snabba med att försämra för de sjuka  men när de fick i uppdrag att rätta till några av problemen så visade de sin passivitet.

Det var inte bara provocerande och arrogant att regeringen totalt tänkte strunta i vad riksdagen har beslutat.

Sjukförsäkringen måste förändras i grunden så att den både ger snabb rehabilitering tillbaka till arbete och ekonomisk trygghet under den tid det tar. Människor ska inte behöva gå från hus och hem därför att man har oturen att bli sjuk.

Idag gick han till reträtt inför hotet om anmälan till konstitutionsutskottet. Då lade han sig platt och gjorde en pudel. Visst är det märkligt att ministrar ska behöva hotas med KU anmälan för att de ska hjälpa de sjuka?

Det visar vilken människosyn den moderatledda regeringen har.

Han ville inte underrätta för de utsatta men tvingades till det.

Jag hoppas att väljarna 2014 ger honom sparken


AB 2 expr


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0