Erkänn Palestina - fördöm muren

Idag vid den utrikespolitiska debatten presenterade Urban Ahlin socialdemokraternas utrikesdeklaration. Läs den på http://socialdemokraterna.se  Jag tycker det var utmärkt att S deklarationen slår fast att Palestina måste erkännas som stat. Muren och bostäderna på ockuperad mark måste upphöra.  Sverige borde vara drivande i arbetet med att få två stater, Palestina och Israel sida vid sida. Dödandet i Homs och resten av Syrien  måste upphöra, regimer går från hus till hus för att döda, det måste på alla sätt motverkas av Världsamfundet. Det är mycket tragiskt att FN inte lyckas enas om en resolution som pressar Syriens regim. Nu måste Kina och Ryssland ändra sig och skriva på FN resulutionen, enligt Urban Ahlin. Bra också att utrikesdeklarationen är tydlig med kvinnors rättigheter, att det våldet, förtrycket, våldtäkter på kvinnor i krig och konflikt måste upphöra. Jämställdhet är inte bara bra för kvinnor. Det är en förutsättning för ett fungerande demokratisk samhälle 

Kommentarer
Postat av: Ugglan

Det finns inget som heter Palestina eller det palestinska folket. Hela skräpet är en mytbildning.

2012-02-17 @ 12:31:13
Postat av: Martin T

Vilket Palestina skall man erkänna? Västbanken? Gaza? För att en stat skall kunna existera måste den existera på marken först. Med de interna strider som rår mellan Hamas och Fatah blir det oerhört svårt att bilda en egen stat.

2012-02-20 @ 18:13:40
Postat av: Roberto

Nu har det startats en namninsamling för ett svenskt erkännande av Palestina: www.palestinagrupperna.se/fnupprop. Skriv gärna under och sprid brett!

2012-10-03 @ 18:50:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0