Ge alla prinsar och prinsessor bra uppväxtvillkor

 

Grattis alla nyblivna mammor och pappor som fött små prisar och prinsessor.

Barnen är vår framtid och alla föräldrar behöver hjälp och stöd för att klara tjejerna och killarnas uppväxt. De ska ha kärlek, omsorg, trygghet, mat, kläder, värme och stimulans.

Alla barn oavsett om vilka föräldrar de är födda av ska ha och få chans till goda uppväxtvillkor. Trygga föräldrar, bra förskola, god utbildning, roliga fritidsaktiviteter och vänner.

Trots att det går bra för Sverige växer barnfattigdomen. Det beror ofta på att deras föräldrar saknar jobb eller arbetar deltid mot sin vilja. När sedan familjens inkomster inte räcker till i vardagen får barnen avstå från mycket av det som deras kompisar gör. Att gå på bio, träna fotboll eller följa med på skolresan blir en omöjlighet.

Barnfattigdomen ökar sedan ett par år tillbaka. Enligt tongivande forskare på området tyder allting på att barnfattigdomen kommer att fortsätta öka om ingenting görs.

Att avskaffa barnfattigdomen handlar om politisk vilja och om prioriteringar. För att nå dit krävs fler jobb, bättre skyddsnät, och en politik som tar hänsyn till alla barn. Det behövs en generell välfärd och ett samhälle som ser alla prinsar och prinsessor oavsett vilka föräldrar de är födda av

Grattis du lilla Sonja, Ingrid, Margareta eller vad du nu ska heta – du har många systrar och bröder omkring dig.

 S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0