Nätvandrarna gör ett väldigt viktigt jobb

Igår kväll var vi några ledamöter som fick den fantastiska möjligheten att få se hur nätvandrare på Fryshuset i Stockholm jobbar. Vi mötte engagerade män och kvinnor som ställer upp för ungdomar som finns på nätet.

Eftersom vi alla lever mer och mer på och via Internets förändras även vårt sätt att umgås. Vi träffar likasinnade, jobbar, kollar nyheter, skaffar information, skickar pengar, köper och säljer, lyssnar på musik, ser film, leker, tävlar, lär oss språk, lär oss räkna och som sagt träffar många nya vänner.
Det mesta är positivt. Men i takt med att livet levs via nätet förekommer även det som finns i riktiga livet. Dvs även på nätet finns, mobbing, brottslighet och hat. Presis som det finns omtanke, gemenskap och schysta grejer.
Nätvandrare befinner sig på olika hemsidor där ungdomar finns. Där visar de sig med en tydlig markering att de är just nätvandrare. Det talar med ungdomar och umgås. Då och då stöter de på ungdomar som mår dåligt på olika sätt. Då erbjuder de en egen chatt som bara de berörda kan ta del av.
På den privata chatten kan ungdomar lätta sitt hjärta och beskriva vad som bekymrar dem. Det kan var tjejer som skär sigoch behöver hjälp, det kan vara någon som lider av att föräldrarna dricker för mycket, det kan vara mobbing, eller andra jobbiga grejer som ungdomarna på olika sätt behöver stöd och hjälp.
Vi fick gå in på Habbo.se och träffa de ungdomar som var närvarande där just då. Det var en mycket bra och givande kväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0