Olaglig trafik

 

Idag har vi följt med fackligt aktiva i Transport som visat oss delar av den olagliga trafik som pågår i Sverige och som växer lavinartat. Denna trafik innebär inte bara att seriösa åkare konkurreras ut, det innebär miljöbelastning, trafikfara och tragiska livsöden för chaufförer som tvingas leva under slavliknande förhållanden. Trots att det krävs trafiktillstånd för att köra i Sverige är det väldigt många som kör utan papper.

Det uppfattas som ofarligt att ägna sig åt olagliga transporter i Sverige eftersom det inte får något rättsligt efterspel. Skyddet för den seriösa åkerinäringen är obefintligt.

Transportköpare kräver att åkerier ska sänka ersättningen, i annat fall sätts utländska olagliga bilar in på transporterna.  Dagligen skickas anmälningar om misstänkt olaglig yrkesmässig trafik till berörda polismyndigheter.

Trots upprepade anmälningar kan den olagliga trafiken rulla vidare. Det finns till och med kommuner och statliga verk som inte ställer krav på gällande tillstånd.

Det behövs schyssta villkor för yrkestrafiken och det behövs omedelbara åtgärder för att rädda kvar den seriösa åkerinäringen


Kommentarer
Postat av: Roger

Tack. Hoppas du får fler att förstå problemen.

2012-02-09 @ 21:55:30
Postat av: Anonym

Desutom är dom en trafik fara då dom oftast saknar någon som helst erfarenhet av chaufförs yrket. Hur dom fått behörigt körkort undrar man tusentals lastbilschaufförer dyker upp från länder som knappt har vägar.Slavlika förhållanden har många svenska chaufförer ochså, helt i speditörernas händerna speciellt dom som har egen bil.DEt finns för många speditörer och för lite gods. Industrin vill ha billiga transporter det vet väl alla i riksdagen ochså.lagen om kör och vilotider är bara ett sätt att få fler lastbilar på våra vägar =större konkurens mellan åkerierna vilket gör det helt omöjligt att få skäligt betalt för transporterna. Dom riktiga bovarna är alla regeringsföreträdare som lämnat alla svenska chaufförer åt sitt öde. Konstigt att mäniskor som har ansvarsfulla och slitsamma jobb som sammhället inte klarar sig utan ska få så lite uppskattning.

2012-02-09 @ 23:15:07
Postat av: Barbro Markström

Om du vill och har tid, så är du välkommen att åka med en vecka.. Plats finns i våra bilar..

Du vet vart du får tag på mig.

2012-02-11 @ 01:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0