Riksrevisorerna sågar medfinansiering av statlig infrastruktur

Riksrevisorerna sågar Medfinansiering av statlig infrastruktur
Idag fick trafikutskottet en gedigen genomgång av Riksrevisonerna om Medfinansiering av statlig infrastruktur. RiR 2011:28
Budskapet var mycket tydligt. Medfinansiering är ineffektiv, det är dyrt och upplevs inte som frivilligt och har gett förtur till den nationella åtgärdsplanen.
Riksrevisorerna fortsatte sedan med att processen inför för förhandlingar om medfinansiering har flera brister. Det finns  inga tydliga riktlinjer om hur prioritering mellan mer pengar och mer samordning ska gå till.
Riksrevisionen bedömer att resurserna intressenter har kunnat förhandla fram objekt som är viktiga för dem.
Ansvarsfördelningen har blivit mer otydlig och det finns risk för godtycke enligt revisionerna. Regionala nyttor är svåra att mäta och värdera. Kärnverksamheten ( dvs vård, skola, omsorg) i kommuner och landsting/regioner trycks undan.
De avlutade sin föredragning med "det finns inga gratisluncher"

Kommentarer
Postat av: Arne Roland

Har idag (14/2) lyssnat på riksdagdebatten. Bra insatser av dig och de andra socialdemokraterna. Däremot gillar jag inte Dambergs och Hallengrens debattartikel om privatiseringarna. Alldeles för mesigt och liknar högerpolitiken.Om infrastrukturen; det är väl ett sätt för regeringen att skyffla över utgifter på kommunerna. Ställer man inte upp med medfinansiering så riskerar det att det inte blir någon satsning på infrastruktur i området.

2012-02-14 @ 14:55:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0