Ständigt stand by

Igår när jag tillsammans med fackligt aktiva i Handels avdelning 2 besökte anställda i affärer i Mariestad fick vi både glada tillrop och insyn i levnadsöden.
Det vi togs emot i klädgallerior, blomsterhandlare, vidiobutiker, prylbodar, livsmedelsaffärer och kiosker. De allra flesta var redan medlemmar i handels och några kunde tänka sig att vara arbetsplatsombud. Det blev frågor om de pågående kollektivavtalsförhandlingarna och löner m.m.
Men det handlade också om det ska finnas möjlighet att gå på toaletten, möjlighet till heltid och frågor om försäkring vid sjuk och arbetslöshet.
Vi fick också sätta oss in i svåra situationer vid långtidssjukskrivningar, problem med att det inte finns barnomsorg efter kontorstid, ofrivillig deltid, timanställningar, svårigheter att kvalificera sig till a-kassan m.m.
På kvällen deltog vi i ett möte med Ylva Johansson som beskrev kvinnors arbetssituation i kommuner, Hotell och Restaurang och handeln. Om lägre löner, om ständiga vikariat, timanställningar och stress. Det var ett mycket bra möte med intressanta frågeställningar och beskrivning av socialdemokraternas förslag på jobb, utbildning, kompetens, kvalitéförstärkning och naturligtvis vikten av samarbete mellan fack och politik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0