Åtgärda E20 NU

 

Den fruktansvärda dödsolyckan i går kväll påminner oss om hur vikigt det är med trafiksäkerhetsarbetet på våra vägar. Och vikten om att få upp mer godstransporter på järnväg. Trafiksäkerhetsarbetet på E20 går adlelses för långsamt.

Att bygga ut hela E20 till fyrfältsväg är därför en viktig förutsättning för trafiksäkerheten och tillväxten i Skaraborg. Den enda ombyggda sträckan mellan Lundsbrunn och Holmestad är den som beslutades under socialdemokraternas regeringstid. Sedan har inget hänt eftersom M-regeringen inte skickar med pengar så att det räcker till en fyrfältsväg. De menar att kommuner och region ska avstå från vård och omsorg för att delfinansiera vägprojekt.

E 20 är en nationell väg och det är regering och riksdag som beslutar om vad som skall byggas. Det är också ett statligt ansvar att tillskjuta de ekonomiska resurserna som krävs.

1997 antogs nollvisionen på initiativ av socialdemokraterna. Nollvisionen innebär att ingen på lång sikt ska dödas eller skadas i trafiken. Med nollvisionen som riktmärke har trafiksäkerheten i Sverige tagit tydliga steg framåt under nästan femton år. Både EU och Fn har tittat på vårt sätt att steg för steg öka säkerheten. Men den positiva utvecklingen nu brutits och arbetet går aldeles för långsamt

Utbyggnaden av mötesfria vägar måste fortsätta i Skaraborg. Det gäller bland annat väg 44 Götene - Grästorp och väg 49 mellan Skara - Skövde - Karlsborg. Men framförallt måste utbyggnaden av den hårt drabbade E20 till 4-fältsväg komma i gång igen.
Olyckan i går borde leda till omedelbara åtgärder

GP 2  AB Expr radio Skaraborg
min artikel i GP


Kommentarer
Postat av: Anonym

u m¨ste det bli ett slut på dessa dödsolyckor på E 20 Bygg ut E 20 till motorväg.

2012-01-10 @ 14:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0