Framtid för Dalsland


Idag besöker jag Dalsland för att ta del av synpunkter, önskemål, förslag och idéer för framtiden i Dalsland.
Det blev ett mycket tydligt budskap från alla företrädare om vikten av goda kommunikationer och bra infrastruktur för att kunna utvecklas i mindre kommuner, gles och landsbygd.
Idag är ungdsomsarbetslösheten bland den högsta i landet, långtidsarbetslösheten riskerar att bita sig fast, utflyttningen är stor Liksom risken för att företagsnedläggning.
Ändå är företrädarna för Dalsland optimistiska. De är övertygade och var väldigt tydliga med att trenden går att vända med rätt satsningar.
Det är där kommunikationerna får en central roll.
Att regeringen höjer banavgifterna på järnvägen gör att det blir svårare att få upp godset på järnvägen. Dessutom är järnvägen mellan Bengstfors och Mellerud är så dålig att järnvägen stoppas flera veckor i bland för att underhållet är så dåligt. Det visar hur tågfientligpolitk moderatregeringen bedriver.
En annan viktig synpunkt som kom upp var att moderaterna inte vill satsa på regionalutveckling i regionen. Där talar de tyvärr med dubbla tungor. På riksnivå hävdar de att kommuner och regioner ska medfinanisera infrastrukturen. Men på regionnivå vill de inte satsa på vare sig på vägar eller järnvägar.
Men nu ska vi ut och åka tåg. Det ska bli roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0