Häpnadsväckande bortförklaringar om E20

Innan de borgerliga partierna styrde landet för 5 år sedan så fanns det ingen hejd på löftena om att bygga E20 till motorväg. Det kom löften och utspel titt som tätt från de borgerliga representanterna. Det fanns utfästelser om att före 2010 skulle motorvägen genom Skaraborg vara klar mm.

Men den enda sträcka som är ombyggd till motorväg är den som Göran Persson tog första spadtaget dvs sträckan Holmestad- Lundsbrunn. Sedan den sträckan stod klar har ingenting hänt. Nu försöker till och med skylla sin passivitet på miljöpartiet, en häpnadsväckande undanflykt. De påstår att det inte går att bygga så länge mp är med som regeringsunderlag i Västra Götaland. När det gäller försämringar för utsatta människors ekonomiska trygghet har de inga skrupler om att vi är flera partier som är emot. Då är det bara att dunka igenom i riksdagen.

Det finns inget som hindrar att den borgerliga regeringen att bygga motorväg eller fyrfältsväg med mittseparering. Det är en viljesak. Vill de inte så gör de det inte. Det verkar inte som regeringen vill bygga om Sveriges farligaste väg E20 genom Skaraborg


Kommentarer
Postat av: Bernt A

Ännu märkligare ter sig dessa undanflykter om man betänker att det var det borgerliga styret i Götene, med Bosse Bergsten i spetsen, som genomdrev motorvägsbygget förbi Götene. Jag minns inte om detta var en lokal stridsfråga, men det spelar ingen roll, det är tydligt att även borgerliga politiker kan tänka klokt och framåt! Kan och vill Alliansen dra någon lärdom av detta?

2012-01-11 @ 16:49:33
Postat av: Sune Larsson

Monica, E20 borde ha byggts om till motorväg för mycket länge sedan.

Det parti som du företräder har hade makten i Sverige under väldigt många år, men misslyckades med att göra E20 till en säker väg.

Så din kritik slår med stor kraft tillbaka på dig och ditt parti.........

2012-01-11 @ 17:10:52
Postat av: Monica

Ja vi borde byggt för länge sedan. När vi väl kom till skott med första motorvägssträckan genom Skaraborg så borde väl den borgeliga regeringen fortsatt om de menat allvar med sina löften

2012-01-11 @ 22:56:41
Postat av: Sune Larsson

Bra Monica, att du erkänner att ditt parti skulle ha byggt en ordentlig E20 för länge sedan.

Hoppas bara att det ger avtryck på din blogg och i dina debattartiklar i framtiden.

Kämpa tilsammans ni politiker från berörda kommuner istället. Vem dör i nästa olycka..??

Nu är det allvar.

2012-01-12 @ 10:57:02
Postat av: Roland Adolfsson

Nu har det så hänt igen ytterligare en dödsolycka på dödens väg, denna gång utanför Mariestad. Det innebär då att detta är det 6:e dödsoffret på 8 dagar i gamla skaraborgs län. Hur många trafikanter till skall behöva omkomma innan man kommer till skott med en ombyggnation av E20 mellan Alingsås och Örebro kan man fråga sig. Många är vi yrkeschaufförer som reagerar på att man inte tar upp frågan och aktualiserar den, det hjälper inte att utreda saken då ännu fler kan komma till skada eller förolyckas på denna vägsträcka.

Statistik visar på att:

Mellan Göteborg och Stockholm har, enligt Trafikverkets statistik för åren 2005-2010,

45 människor omkommit.

Enligt svt.se har 22 personer, förlorat sina liv på den aktuella aktuella sträckan mellan Alingsås och Vara de senaste sex åren. Över 50 personer har skadats.Är detta verkligen acceptabelt!

2012-01-18 @ 15:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0