Joholt i partiledardebatten

 

Idag talade Håkan Juholt om investeringar för jobb. Investeringar i skolan och investeringar för bättre och miljövänligare infrastruktur och investeringar i trygghet.

Trygga människor vågar mer.

Den som inte har ett jobb ska få stöd, utbildning eller praktik som leder till jobb. Arbetslösa unga ska få stöd mycket titigare än i dag. Återvändsgränden Fas 3 ska fasas ut och ersättas med aktiva insatser som leder till jobb.

Han talade också om investeringar i yrkesutbildning för branscher där företagen har svårt att hitta medarbetare och ge unga möjligheter till traineeplatser. Dessutom nämnde han utbildningsvikariat och om kompetensutveckling
Alla som vill gå upp i arbetstid ska kunna göra det. Heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. Korta osäkra anställningar ska snabbare kunna leda till fasta jobb. Idag tvingas många kvinnor till ofrivillig deltid.

Dessutom ställde han frågor om utförsäljningen av våden, skolan och omsorgen. Lite märkligt var det att Reinfeldt inte kände till alla de utförsäljningar som skett. han egen fru har ju reat ut en vårdcentral i Stockholms län. Det går att läsa mer på Stockholmsrean.se

Socialdemokratiska jobbpolitik handlar om full sysselsättning. När alla har ett jobb och när människor trivs och utvecklas i arbetslivet blir Sverige rikare. Med fler i arbete har vi råd med utbildning, vård och omsorg för alla. Så bygger vi Sverige starkt för framtiden.

 

DN 2 Expressen AB S


Kommentarer
Postat av: Sven-Eric Forsén

Ingen som sett partiledardebatten och med öppna ögon gör en rättvis bedömning kan göra annat än instämma att Håkan Juholt gjorde en stålande insats.Oavsett hur borgerlig media och Lena

Mellin försöker förvrida perspektivet i avsikt att gynna Reinfeldt. Socialdemokraterna har ingen bättre ledare om han bara undviker att ge anledning till felaktiga tolkningar.

2012-01-18 @ 17:43:34
Postat av: Bengt Eliasson

Håkan Juholt var mycket bra i debatten, men faktum kvarstår: Juholt är en belastning för partiet och bör ställa sin plats till förfogande. Tror Du att Olof Palme, 1900-talets största svenska politiker, skulle ha accepterat ett dylikt handlingssätt från Håkan Juholts sida? Man kan här bara nämna hur Olof Palme hanterade situationen med Ove Rainer. När det uppdagades att Rainer hade, i och för sig helt lagligt, nyttjat skattesystemet för att vinna personliga fördelar var Palmes reaktion hård och snabb. Rainer fick snabbt avgå.Juholt skulle, när de första affärerna uppdagades, ha direkt avgått. Ett så stort parti hade klarat av en dylik situation.Den allra största tragedin för partiet är att Thomas Bodström inte vill bli ny partiordföranden. Han har visat att han står för något nytt inom politiken och har en hög privatmoral, ty han tar inte emot någon statsrådspension då han fortfarande är synnerligen aktiv som advokat.

2012-01-18 @ 22:12:36
Postat av: Magnus Wallin

Hejsan.

Visst är det märkligt att Reinfeldt inte vet om allt offentligt som sålts ut i Stockholm.

Men kanske är det ännu mer vanvettigt att Juholt inte vet att Kalmar Kommun som är helt driven av socialdemokraterna, säljer ut kanske mest offentligt av alla.

Så allt blir bara en politiskt pajkastning och det är nog dags Monica att du börjar ändra åsikt för snart ramlar Juholt omkull.

Och måste du skaffa nya idoler att beundra......

2012-01-19 @ 04:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0