Lugn i stormen

 

 

Men varför ska det vara så förtvivlat bråttom? Varför rycks vi med i stormen om att vi omedelbart måste ha en ny ledare. Vi kallas för både det ena och det andra och beskylls för beslutsvånda efter två dagar. Jag begriper inte varför vi ska ha så bråttom.

Vi klarar oss med det vi har ett tag till. Vi har fullt med ledare i partiet som varje dag mejslar ut ny politik. I kommunerna bland våra kommunalråd, nämnder och utskott rullar det på. I landsting och i regioner tar våra företrädare stort ansvar. Vi i Riksdagsgruppen har en gruppledning, utskottsgrupper som fungerar och som tar politiska ställningstaganden varje dag. Dessutom kan det vara bra att påpeka att för närvarande sitter vi inte i regeringen.

 

Så visst har vi tid att ta fram en beslutsprocess, ny ledning och förankra det i landet. Det är ingen panik på något sätt. Jag läser Bengt Göranssons reflektioner om att vi omedelbart ska rösta på ny partiledare i olika mätningar och blir lika arg som honom.  Det är därför jag tvivlar på öppna medlemsomröstningar. Då ska opinionsmätningarna göra det före det att medlemmarna har fått träffa de olika företrädarna. Då styr mätningarna medlemmarnas åsikter för det är oerhört lätt att dras med i att rösta på vinnaren.

 

Därmed inte sagt att det ska var slutet. Öppenhet, modernt, utåtriktat är alldeles utmärkt. Gärna turnéer med våra företrädare, det borde vi ha jämt.

Låt debatten flöda i S-föreningar, SSU-kommuner, S-kvinnor, Tro och solidaritetsföreningar, fackligt anslutna S-föreningar, studiecirklar, Arbetarekommuner, Nätföreningar, you name!

 

Debatt och diskussion om politik om vårt nya partiprogram och kriterier för en bra ledare är lysande och det borde vi uppmuntra. Bara inte debatten går ut på låsningar. Säg gärna vilka du vill ha som företrädare. Men avrätta inte någon. Alla gör så gott de kan. Om vi alla hjälps åt kommer detta att bli alldeles utmärkt. Kanske är det början på något stort, något riktigt, riktigt stort. Tillsammans är vi starka för att inte säga oslagbara

 

dn svd  2 GP ab expr 2 Arena
Carin Jämtin leder partiet


Kommentarer
Postat av: Lars Johansson

"Men varför ska det vara så förtvivlat bråttom?"Jo därför att "livet straffar den som kommer för sent".

Arbetet med att ta fram en ny politik började om jag minns rätt 2007 efter partiledarbytet då man kallade till "rådslag" men man är ännu inte i mål trots att 5 år har gått. Och livet har som bekant straffat det parti som kom för sent.

Både vad gäller val av ny partiledare och framtagande av en ny politik så är det "fara i dröjsmål" annars kan partiet komma att finna att inte bara regeringsmakten utan även oppositionsledarrollen glidit dom ur händerna bara för att man trodde sig ha gott om tid.Eller som Nikita Chrusjtjov sa till Georgij Zjukov 1942 eller 1943:

”Kaviar är en lyx som du har och Vodka är en lyx som du också har men tid, det är en lyx som du inte har”.

2012-01-24 @ 13:39:15
Postat av: Sig-Britt Ahl

Hade detta varit på Facebook skulle jag ha tryckt på Gilla! ;)

2012-01-24 @ 16:30:55
URL: http://www.s-info.se/sigbritt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0