Varannan Herrarnas tack

Socialdemokraterna bestämde sig redan 1993 för att ta vara på kompetensen hos både män och kvinnor. Det skulle bli slut på den rutinmässiga kvoteringen av män bara för att det alltid hade varit så. Det blev stort rabalder både inom partiet men också nedlåtande uttalanden från borgerliga partier som fnös åt jämställdhet på listorna.

Men tiderna förändras och numera accepterar alla partier i Riksdagen (utom Sverigedemokraterna) att kvinnor och män har fullvärdiga kompetenser som måste tas tillvara genom att dela på uppdragen mellan könen.
Jag är stolt över att vi var så tidigt ute. Att vi gick i täten för ett mer jämställtsamhälle. Men ibland glömmer vi av att jämställdheten måste erövras hela tiden. Så fort vi slappnar av och tror att det går automatiskt så tappar vi mark.
Jag förutsätter att vi socialdemokrater fortsätter med att varva listor och utser lika många män som kvinnor på ledande positioner.
När partiledare, partisekreterare, gruppledare, gruppsekreterare, utskottsgruppledare, talespersoner ska utses ska det vara lika många män som kvinnor.
Inte för sakens skull utan för att det blir den allra bästa kombinationen. Vi kompletterar varandra och går hem hos olika väljargrupper genom att vi är de vi är. Några är akademiker, några är gamla , några är unga, arbetare, tjänstemän, forskare, studenter, lång facklig erfarenhet, några från söder några från norr osv. Allt detta sammantaget gör en enorm kunskap som växeldrar vandra i olika politiska frågor. Och det bästa av allt vi är lika många män som kvinnor.
Vi förutsätter att jämställdhet är bra för hela samhället.
Så måste det fortsätta att vara
Så varannan herrarnas, ja tack ( vi kan ju inte bara gå på kompetens för då skulle vi ha en stor övervikt av kvinnor, vi behöver kvotera in männen för att även de har något att bidra med.......... :) ) OBS parantesen var ett skämt !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0