Många reagerar

Efter att ha besökt Mölltorp och mött oroliga föräldrar över den hårda trafiken som deras barn ska passera för att kunna ta bussen, blev jag helt övertygad att trafiksäkerhetsarbetet måste påskyndas.

Den tragiska dödsolyckan med den cyklade 12-åriga flickan har gjort att vi alla känner ett stort behov av att det måste hända något omedelbart för att höja trafiksäkerheten.

 

Dessutom har busschaufförer beskrivit hur osäkert det är på väg 49 vid flera av busshållsplasterna och de som kör så ofta ser ju den allt tätare trafiken.  

 

Det har hänt alldeles för mycket olyckor den här sommaren och att det krävs både fysiska förändringar så som flytt av busshållplats, gångtunnel och cykelväg men också mer trafikvett.

 

Det ska vara enkelt, lätt och bekvämt att vara miljövänlig genom att cykla, gå eller ta bussen.

 

 

Aftonbladet DN P4 Skaraborg SVD


Kommentarer
Postat av: Erik Sandblom

För att få effekt på lång sikt kan man sluta förbjuda hus utan parkeringsplats i tätort. Det kallas parkeringsnorm och är en viktig trafikgrej som många inte tänker på. http://sv.wikipedia.org/wiki/Parkeringsnorm

2012-07-25 @ 08:13:31
URL: http://eriksrailnews.com
Postat av: Ove Nordström

Öppet Brev till Monica Green (S) (igen)!

Monica Green, i januari ondgjorde du dig över lönedumpningen och den oseriösa konkurrensen inom transportnäringen i en artikel hos Lidköpingsnytt. (http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/11/debatt-atgarda-e20/)

Jag ställde frågor till dig angående detta i ett öppet brev den 8:e mars i samma forum och om du kunde tänka dig att ställa kravet på EU angående ett socialt protokoll i samband med att EU-fördraget skulle ratificeras av Sveriges Riksdag. (http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/03/08/debatt-ar-monica-green-beredd-stoppa-lonedumpning/)
Då jag inte fick något konkret svar av dig i sakfrågan och då du samtidigt skrev på din blogg att dessa oseriösa förhållanden måste stoppas nu, så ställde jag följdfrågan till dig vilken tids-rymd ditt nu kunde tänkas innefatta? (http://monicagreen.webblogg.se/2012/march/transportera-billigt-kop-en-slav.html)
Svaret du gav då var väldigt klart och löd: ”Nu betyder Nu för mig”

På 1 maj gick Transport i Halmstad med banderollen ”Löntagarmakt i EU: Vi kräver socialt protokoll NU”, just utifrån kravet att villkora ett ja till fördragsändringen med detta.

I GP kunde man den 25:e maj läsa: ”LO och Socialdemokraterna fortsätter den facklig-politiska samverkan, närmast genom att driva på för att Sverige ska kräva ett socialt protokoll i EU för löntagarnas rättigheter vid nästa fördragsändring. Det sade avgående LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin på LO:s kongress.” (http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.955072-lo-driver-socialt-eu-protokoll-med-s)

Den 30:e maj sedan, var frågan om ratificering av EU-fördraget uppe i riksdagen till behandling. Vänsterpartiet ville då ställa krav på EU om ett socialt protokoll för att Sverige skulle godkänna fördragsändringen. S röstade med alliansen och godkände fördragsändringen utan några krav om ett socialt protokoll. ”Vi vill ha ett socialt protokoll, men inte nu.” Något som för övrigt roade Anna Kinberg Batra (M) som inte var sen att påpeka hur lika S och M var.

Semestertiderna börjar nu gå mot sitt slut och ca 7 månader har gått sedan din artikel var införd hos Lidköpingsnytt Monica Green. Därför vill jag nu offentligt upprepa min fråga till dig.

Vilken tidsrymd innefattar ditt Nu, Monica, med tanke på ditt tidigare svar att: Nu är Nu, och med tanke på vad du skrev i ditt eget blogginlägg 2012-03-13:
”Gör något nu, inte om en månad, inte till hösten inte nästa år. Gör något NU”

Du och S hade som sagt chansen att själva kunna förkorta ditt nu redan den 30:e maj, men gjorde det inte.


Så när är NU, NU för dig egentligen Monica Green (S)?


Tack för ordet

Ove Nordström (V)

2012-07-27 @ 01:07:45
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0