Alla barn ska ha en bra start i livet


Så är det inte i dag. Vi måste säkra så att alla barn får en bra uppväxt. Barndomen kan vi inte ta igen. Barnens uppväxtvillkor kommer att prägla samhället för en mycket lång tid framöver.
 
Vi har en statsminister som pläderar för att det måste vara större skillnader, vi har en finansminister som hävdar att det måste till mer incitament och vi har borgerliga Riksdagsledamöter som inte förstår sambandet mellan sämre ekonomiska skyddsnät och barnfattigdom.
 
Det är till och med så att statistiken och rapporterna på den ökade barnfattigdomen ifrågasätts. Men borde vi inte ägna all kraft att till att motverka barnfattigdomen istället för att skjuta mot budbärarna?

Fler jobb och en bättre utbildning är a och o för att minska barnfattigdomen. Men vi behöver också underlätta för föräldrar att jobba genom att kommunerna erbjuder heltidsarbeten och barnomsorg på moderna öppettider.

Med barnomsorg menar jag både förskolan och fritidshem. Det är bedrövligt att kommunernas pengar går åt till försörjningsstöd pga. statens försämringar i socialförsäkringar. När pengarna i stället borde gå till mindre barngrupper i förskolan och på fritidshemmen. Idag finns allt för många exempel på fritidshems avdelningar med 75-100 barn, det är inte hållbart.

Sap.se  Fattiga barn i ett rikt land SVTdebatt Moberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0