Inspektionsmyndighet för vård och omsorg

När jag först hörde moderaten Kent Perssons utspel om en ny myndighet för vård och omsorg, trodde jag att moderaterna bestämt sig för att skippa Kd inför nästa val.

Att M helt enkelt kör själva i tron att den borgerliga alliansen ändå inte kommer att vinna nästa val. Inte så konstigt kanske eftersom KD nu ligger på 2,9 % i mätningar.

 

Men sedan visade det sig att Kent Persson och moderaterna inte hade en aaaaaaaning om att Inspektionsmyndighet för vård och omsorg var på G. Det betyder ju å andra sidan att alliansen inte fungerar längre eftersom de uppenbarligen inte pratar med varandra.

 

Så hur man än vrider och vänder på utspelet så är det mycket avslöjande om att den borgerliga alliansen har krackelerat. Eller åtminstone inte fungerar just nu

 

 

 

 

 SVD  Röda berget Peter A SVT AB


Kommentarer
Postat av: Carl-Johan

Du skrev på SVD idag att "Lex Sara" ska utvidgas till även omfatta privat verksamhet. Av socialtjänstlagens (2001:453) 14 kap 3 § (lex sara)framgår att: "Den som fullgör uppgifter inom socialtjänsten eller vid Statens institutionsstyrelse ska genast rapportera om han eller hon uppmärksammar eller får kännedom om ett missförhållande eller en påtaglig risk för ett missförhållande, som rör den som får, eller kan komma i fråga för, insatser inom verksamheten.

Rapporteringsskyldigheten fullgörs

1. i yrkesmässigt bedriven enskild verksamhet till den som bedriver verksamheten,

2. i verksamhet vid Statens institutionsstyrelse till ledningen, och

3. i övrigt till berörd socialnämnd."På vilket sätt anser du att det behövs ytterligare förtydligande på denna punkt? Hade varit intressent att veta!Håller givetvis med dig i sak, men jag tolkar det som att lagstöd för detta redan finns, precis som Perssons utspel om att det behövs en myndighet som redan finns./ CJ

2012-06-11 @ 13:21:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0