Sommarlov eller?

 

 

 

Nu sprids uppgiften att Riksdagen tar sommarlov i media och bland allmänhet. Kanske inte så konstigt att många tror det och förr var det ju faktiskt helt stängt mellan juni – september. Då styrdes Riksdagsåret av hur skördarna och lantbruket skulle skötas.

 

Få kommer i håg att vi förra sommaren kallades in för debatt och votering om sjukförsäkringen redan en vecka efter det att talmannen önskat oss trevlig sommar.

 

 

 

I år nöjde han sig med att önska oss glad midsommar. Flera av oss ledamöter är tillbaks redan på måndag för Interpellationsdebatt om nedmontering av den Svenska välfärdsmodellen. Andra ledamöter åker till Europa rådet som har session nästa vecka eller åker på studieresor ut i världen.

 

Om en vecka drar Almedalstalen i gång och i och med det möts tusentals politiker, näringsliv och samhällsintresserad allmänhet i samtal, seminarier och debatter.

 

 

 

Jag för min del kommer att vara ledig några veckor från mitten av juli innan det drar igång igen med förberedelser, studiebesök, arbetsplatsmöten, resor i och utanför landet.

 

Vårt uppdrag som Riksdagsledamöter sköter vi lika mycket utanför Riksdagen som i kammaren.

 

 

 

Att tro att vi bara ”arbetar” när vi är i Riksdagen är som att påstå till en TV/radio- journalist att hen jobbar bara när det är sändning. Eller att säga till lärare att de bara jobbar när de har lektion. Förberedelser och efterarbetet, rätta prov m.m. tar ju mints lika mycket tid.

 

 

 

För förtroendevaldas del är det också mycket lämpligt att finnas i sin valkrets under den tid vi inte är inlåsta pågrund av voteringar och utskottssammanträden under låååånga dagar. 

Men visst är det bra med en mindre intensiv period.  Och som sagt motioner, interpellation och tal görs ju inte av sig självt, det måste förberedas, skaffa fram fakta och underlag m.m.

 

 

 

Vilket fall som helst önskar jag alla en skön sommar oavsett om man jobbar eller ej så kanske vi kan njuta av sol och bad på lediga stunder. Det tänker jag göra

 
 
DI

Kommentarer
Postat av: Martin Moberg

Nej goofar of är inget som riksdagens ledamöter ägnar sig åt mellan juni till september då kammarens arbetsår inleds igen. Fast det är en bild som sitter hårt i folks medvetande och det som du skriver här Monica är därför viktigt att framhålla när frågan kommer på tal....

// Martin

2012-06-21 @ 15:29:51
URL: http://www.martinmobergsblogg.blogspot.se
Postat av: Leif Andersson

Tror knappast det är speciellt betungande att vara en anonym riksdagspolitiker. Om ni skulle vara så kompetenta och driftiga som du påstår kan man undra varför inkomstgarantin finns. Potentiella arbetsgivare borde stå i kö med lukrativa erbjudanden.

2012-06-21 @ 21:07:58
Postat av: Jan

Att vara riksdagsman är ju ett räkmackejobb av guds nåde. Sommarlov i fyra månader, 57 000- 120 000 kr i månadslön, fri tandvård, fria resor, ersättning för dubbelt boende och, som grädde på moset, livstidspension om man suttit sex år i riksdagen. Betungande och krävande? Tjenare, hur kan då vissa riksdagsmän ha andra heltidsjobb (advokat m m) samtidigt?

Frågar man medborgare i kommunerna (eller länen) vilka deras riksdagsmän är så vet nog inte ens en fjärdedel det. Är det att utföra ett gott jobb? Ta hellre den där om Rödluvan nästa gång, Monica. Den är mer trovärdig...

2012-06-23 @ 01:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0