Det ger råg i ryggen

 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen opinionsmätningar ska vi ta med en nypa salt. Det kan gå upp och ner och det är valresultatet som räknas.

Men det ger både råg i ryggen, stärker självförtroendet och ökar arbetslusten för alla aktiva socialdemokrater och det ger positiva vibbar i hela Sverige.

Nu gäller det att lyfta upp frågan om jobben än mer. Det behövs en industripolitik, näringspolitik med forskning och branschprogram . Det måste bli tydligare för Svenaks folket gör för att öka klyftorna mellan stad och land, mellan rik och fattig och mellan män och kvinnor. Det blir allt vanligare med otrygga visstidsanställningar, framförallt inom kvinnodominerade branscher. Regeringen har ökat otryggheten genom att göra det tillåtet att stapla visstidsanställningar på varandra.  

Socialdemokraterna vill ändra på detta genom att införa ett tak för allmänna visstidsanställningar. Det ska inte längre vara möjligt att stapla visstidsanställningar på varandra hur länge som helst.

Det gäller också att öka trycket i utbildningsfrågan.

Mer pengar till gymnasieskolan, det livslånga lärandet och möjlighet till omskolning.

Dessutom gäller det att öka trycket för möjlighet till högre utbildning. Det är förödande att den borgerliga regeringen bedriver hetsjakt mot Högskolorna och de mindre Universitet.

Så kan vi inte ha det.

Dagens mätning visar att Svenska folket vill att vi agerar än hårdare. Detta ger oss råg i ryggen.

 

 

 

AB  Ola Peter DN SVD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0