Jobb, jämställdhet och tillväxt

Idag ska vi ha årskonferens med S-kvinnor i Skaraborg. Då blir det givetvis debatt om jämställdheten, kvinnors arbetsmarknad och vikten av fler jobb.  När alla har ett jobb och när människor trivs och utvecklas i arbetslivet blir Sverige rikare. Med fler i arbete kan vi finansiera utbildning, vård och omsorg för alla.

 

Den självklara utgångspunkten för hållbar tillväxt och fler jobb är ordning och reda i statsfinanserna. Men en stark ekonomi är inte tillräckligt, vi behöver också en aktiv näringspolitik med fler och växande företag som skapar efterfrågan på arbetsmarknaden, och en aktiv arbetsmarknads- och utbildningspolitik som rustar människorna så att de kan ta de nya jobben när de växer fram.

 

Det som andra länder gör billigare ska vi göra bättre. Sverige ska konkurrera med kunskap och innovation – inte med sänkta löner och dåliga arbetsvillkor. Att möta framtiden genom att pressa ned löner är en återvändsgränd. En sådan ekonomi skulle inte skapa den välståndsökning som krävs för att kombinera en stark tillväxt med ambitionen om ett jämlikt välfärdssamhälle av allra högsta klass.

 

För att möta framtidens klimatutmaningar och skapa nya framtidsjobb måste infrastruktur, bostäder och energisystem moderniseras. Därför vill vi göra satsningar på grön omställning. Det ger jobb i dag och stärker ekonomin inför framtiden.

 

När män och kvinnor delar på ansvaret för jobb och familj förbättras både den ekonomiska tillväxten och människors livskvalitet. Att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden är ett utmärkt verktyg för att få ekonomin att växa.

 

Att ha ett jobb och kunna klara att tjäna sitt eget uppehälle, det är verklig frihet. Att fler får jobba är också grundläggande för att Sverige ska klara av att upprätthålla sin konkurrenskraft internationellt. Fler jobb är vår viktigaste prioritering, det bygger Sverige starkt för framtiden!


Agenda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0