Kvinnor och män på IPU möte

IPU har till syfte att främja fred och internationell säkerhet, hållbar utveckling, handel och mänskliga rättigheter. IPU har funnits sedan 1889 och Sverige har faktisk varit medlem sedan 1894. Medlemsländerna möts vid större återkommande möten två gånger per år. Alla 159 länder som deltar i församlingen måste ha både män och kvinnor med från sina parlament.

 

Idag ska vi ha ett särskilt kvinnomöte, dit både män och kvinnor är välkomna men där förbereder vi de frågor som ska komma upp på dagordningen ur ett jämställdhetsperspektiv.

Vi talar både om kvinnors möjligheter till att delta i politiska församlingar, om ekonomisk makt, om välfärd och givetvis stopp för våld mot kvinnor.

Idag ska jag även delta i den Mellanösternarbetsgrupp som jag ingår i sedan tidigare. Det ska bli mycket intressant och höra vad Palestinierna och Israelerna har att säga till varandra idag.


Kommentarer
Postat av: Joel Bergqvist.

Det du beskriver är inte ett jämställdhetsperspektiv utan att KVINNOperspektiv. Jämställdhet handlar om alla människor, inte bara kvinnor.

2012-04-19 @ 12:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0