Sjuförsäkrings Ulf fick ge med sig till slut

 

Efter flera bångstyriga försök att vägra följa Riksdagens beslut fick socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Men det är märkligt att han tar så lättvindigt på Riksdagsbeslut och framförallt ett hån mot sjuka människor. Det är bra att regeringen nu, efter hård press från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, är beredd att acceptera riksdagens beslut och lägga fram den efterfrågade lagstiftningen. Det kommer att betyda mycket för de människor som drabbas av nuvarande regelverk.

Men sjukförsäkringen måste dock reformeras i grunden. Bland annat måste taken höjas så att sjuka människor verkligen får ersättning för sin inkomstförlust, utförsäkringarna måste stoppas och rehabiliteringen förbättras.

Det har jag mycket svårt att tro att Ulf Kristersson vill, så motvillig till förbättringar för de utsatta som han varit.

 

De borgerliga partiernas uppfattning om att sjuka skulle bli friskare för att de blir fattiga visar tydligt vilken människosyn de har.

 

Sverige förtjänar bättre än en synisk borgerlig regering

DN SVD AB Expr rödaberget Moberg


Kommentarer
Postat av: Bo Grahn

"Så vill s halvera antalet sjukdagar till -08"

(Ref. från Ekot 2002)– Om man inte sätter upp den här typen av mål, då kommer det inte att ske några stora förändringar, sade socialförsäkringsminister Ingela Thalén på fredagen.- Partiet vill kräva intyg från en andra läkare efter 60 dagars sjukskrivning.Det var alltså S som tog initiativet att se över sjukskrivningarna från första början.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=104871Dubbelmoralen är TOTAL.2012-03-04 @ 22:56:49
Postat av: Monica

Visst var det vi som arbetade med att få ner sjukföräkringstalen. Men vi gjorde det utan stupstock och med reabiliteringskedjan

2012-03-06 @ 15:29:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0