Tågen går inte i tid

Genom att ta fram statistik från Senatåg.se har Anders Ygeman en mycket dyster statistik att presentera för Västra Stambanan.

Alla som åker tåg vet hur frustrerande det är att vänta. Personalen på stationer och på tågen gör så gott de kan för att lugna frustrerade resenärer.

Det är bra att informationen blivit något bättre men att få höra om el-fel, signalfel, snöfel, växelfel, löv på spåren, solkurvor gör ingen människa gla.

I själva verket handlar allt om dåligt underhåll och bristen på intresse för tågsatsningar från regeringen sida. Anders Borg har till och med påstått att vi överinvesterat på tåg i Sverige. Inget kan vara mer fel.

Att det sker så många tågförseningar beror i huvudsak på att tågtrafiken är överbelastad och att både långsamma och snabba tåg går på samma räls. Sverige har den näst lägsta underhållsinsatsen för spårtrafik i Europa.

Tåg och spår-kapacitetensbristen måste åtgärdas, underhåll och invetseringar förbättras och organisationen göras om. Det är för många kockar på i samma soppa....

 


Kommentarer
Postat av: custom research paper

That is why people late on the work or meeting. It's very bad for everyone.

2012-03-30 @ 15:06:39
URL: http://iresearchpapers.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0