”varje förslösad skattekrona är stöld från de fattiga”

 

Gustav Möllers ord stämmer fortfarande. När vi ska investera i våra gemensamma resurser så effektivt som möjligt är utbildning som den viktigaste investeringen vi kan göra. Vi vet att utbildning leder till såväl jobb som personlig utveckling, vilket båda kommer samhället till del.

 

Det är högst anmärkningsvärt att den borgerliga regeringen med Björklund i spetsen bedriver hetsjakt på landets Högskolor och mindre universitet. Ska vi höja ribban för att möte framtiden behövs det mer utbildningssatsningar, inte mindre.

 

Regeringen satsning om 5,4 miljarder kronor på sänkt krogmoms är något som Konjunkturinstitutet ställt sig ytterst tveksamma till eftersom det ger ytterst få nya jobb. Och betalar gör regeringen med neddragningar inom utbildningsområdet. Gymnasieskolan får klara sig med 675 miljoner kronor mindre och det statliga stödet till vuxenutbildningen dras ned med över en miljard samtidigt som antalet högskoleplatser minskas.

 

Vi väljer istället att prioritera investeringar i utbildning.  

 

Socialdemokraterna investerar mer än den borgerliga regeringen i både högre utbildningskvalitet (300 miljoner kronor mer) och fler utbildningsplatser.

 

Vi behöver satsa mer på utbildning inte mindre. Det gäller att höja ribban så att en högre andel 19-24 åring studerar på högskola och universitet men dessutom öka möjligheterna för det livslånga lärandet och ge fler möjlighet att omskola sig, läsa vidare och lära inför de nya jobben.

Så sluta slösa, satsa på framtiden genom att satsa på utbildning i hela landet

Dessutom är det smart av Löfven att ta tillvara Juholt och får jag tillägga att FN tar tillvara Eliasson :)

DN 2 AB 2  SVD Björn Roger Tord


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0