Vreden förstärker feminismen

Så utryckte Margot Wallström det på vårt möte med henne igår.
Hon har sett så mycket elände, träffat så många utnyttjade, våldtagna kvinnor och hört fruktansvärda berättelser så det vore mänskligt att tappa sugen.
Men för Margot har de blivit tvärtom. Hon har styrks i sin övertygelse om att dessa fruktansvärda brott måste stoppas. Hon har dessutom lyckats bra med att lyfta in frågorna på FNs högsta nivå.
Margot säger själv att om dessa kvinnor orkar resa sig i gen efter allt de varit med om så vore det en skam om inte vi andra skulle klara det.

Efter två år som FNs särskilda sändebud för sexuellt våld i konflikt har hon inte bara synligt gjort vidrigheterna hon har även sett till att FN ska fortsätta jaga förövarna, svartlista dem och stödja de utsatta kvinnorna.

När rapporten antogs den 23 februari av FN beslöts det också att uppdraget ska fortsätta. Det var Margot Wallström mycket nöjd med även om hon själv av familjeskäl nu vill hem till Sverige. Hon vill lämna stafettpinnen vidare till någon som kan FNsystemet och som snabbt kan komma in i arbetet.

Hon har goda förhoppningar om att det nya sändebudet kan börja jobba under våren men är också angelägen om att hennes 15 medarbetare på kontoret kan jobba vidare med oförtröttlig styrka

Jag har träffat så många fantastiska människor med en enorm styrka, säger Margot och avslutar med att hon nu är en ännu mer övertygad feminism än hon var för två år sedan. Men vi får aldrig ge upp säger hon

Och jag säger RESPEKT !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0