Jobb åt alla inte bara "Etniska Svenskar"

Borgeliga företrädare hävdar med en dåres envishet att jobbskatteavdraget har lett till fler jobb. Dessutom försöker de hävda att statsministern inte alls skyller ifrån sig genom sitt påstående att etniska svenskar har jobb men inte de andra...

Vi socialdemokrater förlorade 2006 på att de borgeliga företrädarna lät trovärdigare med sin jobbpolitik. Med facit i hand ser vi att de misslyckats

Vi socialdemokrater vill istället investera i det som bygger Sverige starkt och konkurrenskraftigt – utbildning, innovationer och infrastruktur. Vi vill också se en rad insatser riktade mot ungdomar. I vår vårbudget föreslår vi satsningar på traineeplatser, utbildningsvikariat samt ett utbildningskontrakt som ger alla unga möjlighet att läsa in sin gymnasieexamen. Utbildning är den enskilt viktigaste insatsen för att kunna möta de ökade kunskapskraven på arbetsmarknaden, men det behövs även andra åtgärder för att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden.

 

Politiken måste läggas om så att den bidrar till ett hållbart arbetsliv där varje människas förmåga tas tillvara. Vi vill inte ha en politik som sliter ut människor i förtid eller lämnar hundratusentals i långvarig arbetslöshet.

Sverige behöver en ny politik som leder till fler jobb. Sverige behöver en socialdemokratisk arbetslinje där fler arbetar och har heltidsanställningar. Det behövs också snabbare integration av nya svenskar, jobb för ungdomar och insatser för att fler ska kunna stanna längre på arbetsmarknaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0