Jobb åt unga - som Löfven aldrig fick chans att svara på

 

Visst klarade sig Stefan Löfven bra i  lördagsintervjun. Trots att den duktige Tomas Ramberg vände och vred på frågorna så svarade Löfven lugnt och sakligt. Han hymlande inte med att det är skillnad på at vara IF Metallordförande och partiordförande.

 

Men det var några frågor som Stefan Löfven aldrig fick chans att svara på. Det var bland annat ungdomsarbetslösheten. Vi satsar på riktade åtgärder på de arbetslösa istället för att slösa bort pengarna som regeringen gör.

 

Här hängde Ramberg upp sig på vem som ska betala. Då räknar han inte med reformer som kan sättas in i stället för meningslösa sänkningar av arbetsgivaravgifter som inte gett fler jobb. Jag har noterat att flera borgerliga företrädare och media nu försöker hävda att S inte har något svar på frågorna om ungdomsarbetslösheten. Men det har vi.

Som exempel kan jag nämna 5 socialdemokratiska förslag:

 

1. Utbildningskontrakt för att se till att alla unga får gymnasiekompetens

 

2 Utbildningsvikariat för att underlätta generationsväxlingen

 

3. Traineeplatser för unga upp till 25 år i både offentlig och privat verksamhet

Vi vill också införa särskilda traineeplatser för unga akademiker under 29 år.

 

4. Snabbare insatser, åtgärder och bättre matchning

 

5. Möjlighet till sommarjobb för alla ungdomar i åldrarna 16-19 år i hela landet

 

 

Peter Andersson Tord Andersson Martin Moberg socialdemokraterna

AB Expr DN SvD


Kommentarer
Postat av: Bo Grahn

(1. Utbildningskontrakt för att se till att alla unga får gymnasiekompetens)Att tvinga de unga som inte vill plugga tycker jag är tveksamt. Visst är förslaget bra i grunden men tvång fungerar inte.

2012-05-13 @ 11:28:17
Postat av: Per

Jo, så är S: "Vi satsar på riktade åtgärder på de arbetslösa istället för att slösa bort pengarna som regeringen gör."Självklart gör S detta och hur många kommer inte att hitta ett jobb på grund av S riktade åtgärder?Alliansen "slösar" bort pengar medan S satsar på riktade åtgärder, och nettot blir?

Vilka får betala S riktade åtgärder? Det är faktiskt viktigt att ha ett svar på den frågan för annars vet vi inte vilka det är som får betala med uteblivna jobb för att S riktade åtgärder ska ge resultat. För riktade åtgärder betyder just det! S vill behandla människor olika och få oss att tro att det gör det bättre för de många.

2012-05-13 @ 20:33:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0