”Kunskap och arbete bygger Sverige”, vårmotionen nr 2

I mitt förra blogginlägg beskrev jag vårmotionen utifrån vad i redan sagt i går på första maj. Nu när den är offentlig kan jag berätta mer om den

I motionen sätter vi naturligtvis jobben i centrum. Människa är förmågan till egen försörjning nyckeln till att känna sig fri och kunna göra egna livsval. Jobb ger frihet, arbetslöshet ger ofrihet och inlåsning.

 

Regeringens politik har nu prövats i sex år, i både hög- och lågkonjunktur, och det är uppenbart att den inte leder till fler jobb.

 

Sverige ska ta tillvara alla invånare, gammal som ung, man som kvinna, statsbor och lantisar. Alla kan dra sitt strå till samhället om vi ska klara att vara världens mest attraktiva länder för kunskapsintensiva företag

 

För att dra nytta av allt det positiva som globaliseringen innebär så krävs politisk handling. Svenska företag ska konkurrera med kunskap. I den stenhårda internationella konkurrensen kan Sverige inte hävda sig med låga löner, lägre kompetens och gårdagens teknik. Vi måste ständigt förbättra oss, stärka våra kunskaper och ligga längst fram i utvecklingen av nya affärsidéer, produkter och tjänster.

Vår målsättning är att Sverige ska vara ett av världens mest attraktiva länder för kunskapsintensiva företag. Därför investerar vi i utbildning för alla, inte bara många, utan för alla.

Ingen ska lämnas kvar på perrongen när vi tar det miljövänliga tåget mot framtiden


AB Expr Svd DN
Oscarsson Moberg Högberg Ericsson Högberg 2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0