Socialdemokraternas vårmotion

 

”Kunskap och arbete bygger Sverige!”

I går på 1 maj presenterade vi vår jobbpolitik som vilar på tre fundament. De är ordning och reda i de offentliga finanserna, en aktiv närings- och innovationspolitik som ökar efterfrågan på arbetskraft, och en möjlighet för alla att skaffa sig kompetensen för att ta jobben som växer fram.

 

Vårt mål är att utveckla Sverige, stärka vår konkurrenskraft och ge alla möjligheten att skaffa sig den kompetens som behövs för att ta del i det moderna arbetslivet.Idag går vi vidare med att presentera vårbudgetmotionen. Den bygger också på förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet. Det handlar om gröna, miljövänliga satsningar, om ungdomskontrakt, om jobb och omskolning,

Istället för att slösa miljarder på misslyckade subventioner, investerar vi dem i kunskap och det som gör oss starka på sikt. Då handlar det både om ett gott företagsklimat, innovationer, IT-infrastruktur och annan infrastruktur och möjligheter för det livslånga lärandet.

Det innebär att vi behöver satsa på samverkan, och investera i både grundforskning och avancerad forskning och utveckling. Vi ska öka tillgängligheten på de resurser företag behöver för att växa, både i form av kompetens och kapital, och få fler av våra idéer ut i världen genom exportstöd och marknadsföring.

 Idag minskar jobben, samtidigt som utsläppen ökar. Vi måste se till så att det blir tvärtom, så att jobben ökar men utsläppen minskar. Det och mycket mer handlar vårmotionen om


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0