statsminister och OECD mätningar m.m.

Idag fick jag besked att Statsministern inte ska svara på min Interpellation om den Svenska modellen och Välfärdsligan. Han har lämnat över den till arbetsmarknadsministern, datumet för debatten har jag ännu inte fått veta.

Vad arbetsmarknadsministern har med ersättning från försäkringskassan vet jag inte men regeringen är kollektivt ansvarig för besluten.

 

Men idag var det statsministerns frågestund i Riksdagen så jag passade på att ställa ungefär samma fråga då som i den IP som han inte vill svara på.

 

Idag blev han tvungen han svara och givetvis gick det ut på att han inte ville ge ”bidrag  till de som inte jobbar”, som han så föraktfullt kallar de som är sjuka eller arbetslösa.

 

Dessutom var det värt att notera att han, som brukar gilla att hänvisa till andra länder, inte als ville vara med i mätningen om ekonomisk trygghet för sjuka och arbetslösa. Han påstod att han istället jobbade för att se till så att människor kom i arbete i stället.

Men varför är det då så enorm hög ungdomsarbetslöshet och långtidsarbetslöshet?

Moberg


Kommentarer
Postat av: Lars-W

" Men varför är det då så enorm hög ungdomsarbetslöshet". Exakt samma fråga gäller förra S-regeringen. April 2006 var arbetslösheten 8.1 procent och ungdomsarbetslösheten 28.1 procent efter 4 års högkonjuktur. April 2012 var siffrorna arbetslöshet 7.8 procent och ungdomsarbetslöshet 25.1 procent efter 4 års lågkonjuktur. Varför kan inte S-politiker kunna vara ärliga emot sina väljare ?????

2012-05-24 @ 19:26:06
Postat av: Other OpinionDet är inte arbetslösheten enbart som skall ingå

i jämförelsen med läget 2006, utan också långtids-

sjukskrivningar och förtidspensionerade. Det kallas

utanförskapet. Hur blir det då?

Minns att kring 1990 framträdde en norrlänning i tv

och medgav att han gått på a-kassa, varvat med

åtgärd, i 18 år!!!! Så såg det ut.

2012-05-24 @ 21:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0