Vi och dom

När statsministern sätter grupp mot grupp, delar upp människor och ställer dem mot varandra ökar han på klyftorna. Hans uttalande om ”etniska Svenskar mitt i livet” var både olyckligt och dumt. Naturligtvis ska han ta ansvar för alla på arbetsmarknaden och riktade åtgärder är inte bara bra, utan en förutsättnings för att få ned den massarbetslöshet vi har i Sverige idag.

 

Men för det första det här med ”etniska”

Vad menar han med det? Begreppet "etniska svenskar" används inte i statistik eller i officiella sammanhang. Vi har hög massarbetslöshet bland unga, dessutom har långtidsarbetslösheten har bitit sig fast och det gäller oavsett vilket land man kommer i från. De jobbpolitiska åtgärderna som regeringen använt sig av har dömts ut som dyra och ineffektiva.

Det är dessa problem som Statsministern borde fokusera på inte på kontrastera svenskar mot invandrare.

 

För det andra ”mitt i livet”

 Är han an är ute efter någon slags norm? Menar han då vita män i 45-årsåldern? För vi vet ju att många kvinnor drabbats av deltidsarbetslöshet, vikariat, timanställningar och andra osäkra jobb. Vi vet att det saknas förskolor och fritidshemsplaster med moderna öppettider som hindrar föräldrar att ta de jobb som erbjuds.

 

Det hela handlar om att moderatstyrda regeringen har misslyckats med sin jobbpolitik. Dessutom ökar klyftorna mellan rik och fattig, mellan frisk och sjuk, mellan stad och land, mellan män och kvinnor. Hans uttalande ökar bara på vi och dom begreppet.

Peter Andersson Helena Eriksson Martin Moberg Peter Högberg
politiekerbloggen


Kommentarer
Postat av: Bo Grahn

http://www.newsmill.se/artikel/2012/05/16/reinfeldt-i-gott-s-llskap-n-r-han-pratar-om-etnicitet

2012-05-16 @ 14:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0