Förtroenderåd på Universitetet

 

Idag samlandes Socialdemokrater från hela Sverige på ett förtroenderåd för att diskutera framtiden för Sverige Frihet, hållbarhet, jobb, utbildning och framtidstro präglade mötet. Stefan Löfven beklagade att massarbetslöshet blivit normalt som den borgerliga regeringen vill att vi ska vänja oss vid. Han ville tala framtid inte lägre löner, sämre skolresultat och ökade klyftor.

 

I inledningen var han väldigt tydlig med skolan och utbildning är avgörande för att klara omställningen och den förändring som alltid pågår. Heltid ska vara en rättighet, deltid en möjlighet, lika lön för lika arbete är en förutsättning för ett jämställt samhälle och det finns ingen tvekan om att det är det vi ska ha, sade Stefan Löfven

 

Höjda barnbidrag, investeringar i utbildning och se till att människor matchas mot de jobb som finns är ett mycket bättre sätt att att möta framtiden än den passivitet som den borgerliga skattesänkarpolitiken går ut på enligt Löfven Han talade också om det idiotiska i att regeringen gjort regelverket så krångligt inom arbetsmarknadspolitiken att människor inte får den hjälp de behöver på arbetsförmedlingen. Det är så illa att arbetsförmedlingen skickat tillbaka 17 miljarder, pengars som hade behövts till åtgärder, praktik och omskolning.

 

Sedan talade Löfven engagerat om kraven på Hamas att stoppa bombningar, Israel att stoppa våldet och ockupationen. Han var tydlig med att ockupationsmakten har ansvar, USA har ansvar och vi har ansvar för att freden ska bli möjlig. Han ställer krav på att staten Palestina ska erkännas som medlem i FN. Han krävde också att varor från ockuperad mark ska märkas.

 

Dessutom talade han om rasismens fula tryne och ville att vi som folkrörelse ska stå upp för alla människor och våra värderingar. Omtanke öppenhet och frihet ska finnas i Sverige. I Sverige ska inte finnas vi och dom, här finns bara vi.

 

Sedan avslutande han om hur vi ska visa vägen in i framtiden genom trygga värderingar och genom förnyelse. Kändes mycket bra att vi var så många som var där och extra kul att vi var 30 Skaraborgare där och lyssnande

 

SVT-FORUM


Kommentarer
Postat av: Åsa Karlsson

Mycket bra sammanfattat, kan jag på något sätt länka dela ditt inlägg på FB om det är ok?

Svar: Javisst, du kan kopiera länken och klistra in den i fb
Monica.nu

2012-11-23 @ 14:49:43
Postat av: Åsa Karlsson

Mycket bra sammanfattat, kan jag på något sätt länka dela ditt inlägg på FB om det är ok?

2012-11-23 @ 14:49:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0