Globalisering - hot och möjlighet

Idag startade riksdagsgruppen en seminarieserie om Framtiden

Tankeväckande och inspirerande samtal med experter inom olika områden ska vi tillsammans lyfta blicken och reflektera över de omvärldstrender som präglar utvecklingen idag. Politik i demokratier handlar ytterst om att förbättra människors levnadsvillkor.

 

Samhället förändras och vi måste ha gemensamma lösningar för att utvecklas vidare. Det ställer stora krav på att ständigt anpassa sig och det kan kännas tufft. För trots att förändringar är normala så är många av oss oroliga för just förändringar. Kriskommissionens omvärldsanalys hade fem utvecklingstendenser.

 

Samtalen som startade idag handlar om Globaliseringen, kunskapstillväxten och teknikutvecklingen, klimatförändringarna och utarmningen av naturresurser, förändrade sociala mönster och politikens förändrade villkor. Vi började med : Globaliseringen och dess möjligheter och utmaningar

Det gjorde vi tillsammans med 
Lennart Schön, Pontus Braunerhjelm och Kristina Persson Utvecklingen har också medfört ojämn fördelning. Den globala tillväxten hotar också en mer långsiktig ekologiskt hållbar utveckling. Som ett av världens mest globaliserade länder har utvecklingen mycket långtgående konsekvenser för Sveriges framtida utveckling och välfärd.

Vi behöver trygga medborgare, trygghet i förändring underlättar stegen mot de nya jobben


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0