Hur långt ska den färdig lagade maten köras?
Vi fick en livlig debatt om hur långt maten ska transporteras när vi besökte köket på servicehuset Bagaren i Skövde.
Orsaken var det försök som startar i morgon med kyld mat som ska transporteras från ett privat bolag i Västerås, för att sedan packas in på Norrmalm.
Där ska de sedan bäras ut av hemtjänsten med lådor som räcker 2-7 dagar och ska förvaras i hemma i kylskåp.
Vi, S-kvinnor i Skövde, känner oss tveksamma till det konceptet och ska naturligtvis följa detta försök som ska pågå ett halvår.
Naturligtvis tittade vi även på tillagningen på Bagaren vars kök byggdes om förra året. Personalen var inte helt nöjda med resultatet. Bland annat var lutning på golvet fel, så avrinningen fungerar inte tillfredsställande.
Men i övrigt var det imponerade att se hur de kan laga så god mat till 200 personer varje dag. Tack för att vi fick störa mitt i stressen!