Tillbaka till framtiden

 

Idag kl.14 presenteras vår budget, härligt!

Äntligen presenterar vi den socialdemokratiska budgeten för fler jobb, trygghet och rättvisa.

Jag har sett fram emot den här dagen eftersom flera borgerliga företrädare försöker pådyvla oss att vi inte har någon politik. Men vi har en framtidinriktad jobbpolitik.

 

Idag blir det tydligt att vi sätter jobben förts, hellre att satsa på riktiga jobb inom skolan, industrin och byggbranschen än att låna pengar till att sänka bolagskatten.

Hellre höja ersättningen i a-kassan så att människor inte klamrar sig fast vid gårdagens jobb utan ser vikten av modern teknik och samhällsförändring. 

Inför samhällsförändringen behövs också utbildning, forskning och innovationer. Därför satsar vi på det. Vi satsar också på högre utbildning i hela landet för att steget inte ska vara så stort för de som inte läst högre utbildning tidigare.

 

Hellre låsa upp nyckeln till människor inlåsta i FAS 3 och erbjuda dem jobb och utbildning.

Hellre satsa på utbildning för de unga än att ge branschstöd som hittills visat sig inte fungera.

 

Hellre höja barnbidraget för att öka efterfrågan på stövlar, barnskor, kläder, skolväskor och fritidsaktiviteter än att låta barnfattigdomen bestå. Barnen behöver också fler lärare i skolan och färre elever per klass. Därför satsar vi på det och på läxhjälp.

 

Hellre upprusta, vinterunderhålla och trimma järnvägen idag än att vänta.

 

Ja det finns så mycket som behöver göras för att vrida tillbaks Sverige till rätt spår mot framtiden. Sverige som föregångslandet i välfärd, trygghet och låg arbetslöshet.

Nu åker vi tillbaks till framtiden

 Svd socialdemokraterna

DN AB EXPR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0