Från ord till handling i Korea

Det bli mer och mer tydligt hur långt fram inom ICT Korea ligger, ju mer vi ser av landet. Vid besöket på Ericsson -LG gick vi igenom hur affärs uppgörelsen 1 juli 2010 mellan Ericsson och LG blev lösningen för att integreras i Korea.
 
De har 1 3 00 heltidsanställda i Korea och har lösningar både för operatörer och företag. Med hårdvara och mjukvara, basstationer, mobilt bredband, hotellväxlar, företagsväxlar mm Telecom marknaden i Korea är mycket tidiga och långt framme tack vare deras kraftiga bredbandsutbyggnad som de haft historiskt och tänker fortsätta med det.
 
Mobila lösningar har varit möjlig tack vare fiber och nu bygger de 1 ggbit till alla hem Numera sitter många koreaner och tittar på TV i mobilen när de åker tunnelbana vilket är ett bevis på hur bra täckningen är överallt.
 
Ericsson -LG jobbar också med miljö, hushållning, social sammanhållning. De är ett ledande företag, deltar i forskningsprojekt, svara på remisser och är helt enkelt väl etablerade i det Koreanska samhället men finns också i Thailand, Vietnam, Kanada, Holland och Ryssland m,m, Ambition att växa som företag i Korea genom utveckling av produkters framkant.
 
Vi fick höra Visionen om att 50 miljarder användare år 2020, de ska finnas i bilar, inom sjukvård, i skolan, i datorer, i kameror, spelkonsoler m.m. De menade att det var viktigt med fortsatt fiberutbyggnad trots att många skaffar sig 4G lösningar. Det behövs en fast bredband för att utveckla de mobila lösningar.
 
- I övriga världen talas det mycket om e-samhället, i Korea går de från ord till handling så beskrev vår värd det i sin sammanfattning om hur han ser på ICT i nuläget

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0