Greenkontakt om angelägna frågor

 

Idag på min Green-kontakt kom det upp vitt skilda frågor om hur samhället sak fundera bättre. Det handlade om hur vi ska få bukt med de dyra stafettläkarna som läkarbristen deder till.

Vi fick en diskussion om hur Svenska elever ska bli bättre på fler språk än engelska. Någon hade en idé om att införa Engelska som världsspråk så att människor i alla länder bara skulle behöva lära sig ett extra språk. Någon annan hade en rakt motsatt uppfattning och att vi skulle börja med Mandarin redan i förskolan.

En tredje fråga som kom upp var hur invandrare ska bli bemötta, hur vi integrationen ska gå till och att vi socialdemokrater måste säga ifrån när någon invandrare gör fel för att inte Sverigedemokraterna ska plocka billiga poäng på människors rädsla och fördomar.

En fjärde fråga som kom upp var rädslan för att sjön Viken ska bli förstörd om och när torvmossen börjar avverkas. Jag ombed att ta reda på om vem som givit tillstånd till dikningen som redan är genomförd och där dräneringsvattnet ut Viken. Jag lovade att kontakta länsstyrelsen och återkomma.

Förutom detta pratande vi naturligtvis också om socialdemokraternas skuggbudget mot ungdomsarbetslöshet och fikade med goda bullar.

Nästa Green-kontakt är den 12 november

Välkomna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0