Impad av Carina Ohlsson

Känner ni till uttrycket ”om du ska få något gjort måste du fråga någon som har fullt upp”?
Vi talade om det sista jag träffade Carina Ohlsson, inte bara för att det stämmer så bra på henne utan också för att själva uttrycket är så slående. Det behövs styrfart för att uträtta något och när vi är som mest i varv får vi mest gjort. Ganska konstigt men så är det.

Men om jag ändå ska ta tillfället i akt att beskriva Carina Ohlsson. Hon hinner med allt.
Förutom Riksdagsledamot är hon bl.a vice ordförande i S-kvinnor, vice ordförande i civilutskottets s-grupp, ledamot i EU-nämnden och ledamot i Europa rådet och har många tunga uppdrag där. Hon är aktiv i kommunpolitiken och sitter i kommunfullmäktiges presidie och är studieorganisatör i partidistriktet och aktiv inom ABF. Carina tillhör flera valberedningar i partiet och i riksdagsgruppen och är på det sättet också ”kungamakare/drottningsmakare”.

Som om inte det vore nog är Carina också ordförande i Sveriges kvinnojours riksförbund. Det uppdraget tar mycket tid för henne, inte bara med ledningsmöten, konferenser, resor i landet och seminarier. Carina har dessutom tagit emot joursamtal från utsatta kvinnor, när ingen annan hinner vara jour.


För att ta ett exempel på hur Carina jobbar så kan jag bara berätta om att Carina var i Växjö på möte för någon vecka sedan. Där ifrån skulle hon till Istanbul för att tala om barns rättigheter. Det är inte helt lätt att ta sig den sträckan men Carina pusslade ihop tåg, buss och taxi för att ta sig till Kastrup i Köpenhamn. Där borde hon ha tagit in på hotell men hon tyckte att det verkade onödigt för så kort tid.
Hon tog sig helt enkelt igenom säkerhetskontrollen innan de stängde för natten och lade sig sedan att sova på golvet några timmar. - det fanns inga fåtöljer med uppfällbara armstöd, som Carina uttryckte det.
Sedan finns det de som påstår att Riksdagsledamöter lever lyxliv på sina resor....


Många av oss 112 socialdemokratiska riksdagsledamöter är ”arbetare i vingården”. Vi jobbar på i våra utskott, är ute i landet på möten, skolor och arbetsplatser för att se vad som behöver förändras, vi skriver motioner, lämnar underlag till våra ordföringar, tar debatten i kammaren när det gäller betänkanden som ska antas, vi interpellerar och deltar frågestunden på torsdagar m.m. m. m men det där uppmärksammas sällan i media.

Vid ett tillfälle var det någon som sa att vi som gör allt det där, bara är ”små grå möss”. Jag minns att Carina reagerade starkt mot det där uttrycket eftersom det är så orättvisst.

Vi har många som jobbar och sliter för rättvisa, solidaritet och jämställdhet i samhället och för partiet.

Carina är ett lysande exempel.

Kommentarer
Postat av: Bernt A

Mycket bra skrivet, Monica! Jag har ju varit kollega med Carina i många år när hon var lärare, ni är båda fina föredömen i moral och värderingar. Ge inte upp den goda kampen! :)

2012-10-29 @ 17:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0