Kommer jag att träffa dem igen?

 

Ganska fantastiskt att det går att lära känna nya vänner på kort tid, dessutom är det väldigt roligt. Det började i moll med att flyget från Arlanda var försenat på grund av dimman i London. Personalen försäkrade mig om att allt skulle gå bra med bytet på Heathrow, de sa att alla är angelägna om att det ska fungera, det kommer att gå smidigt eftersom jag landar på samma terminal som jag iväg på en timma senare. Så blev det inte alls, redan i luften ropades det ut i högtalarna vilka som skulle få stanna kvar tills nästa dag. Ändå hoppades jag att planet mot Kanada skulle vänta på mig, de borde ju också vara sena på grund av dimman.....

 

Det var där i stressen på Heathrow vi stötte ihop med varandra. Först mötte jag Malin som också pratade med personal i hopp om att planet väntade på oss. Men vi blev hänvisade till att ta tåget till ”passageraromhändertagningen”. I rulltrappan pratade vi med varandra om hur trist det var att missa flyget och tjejen bredvid (Sandra) anslöt sig till vårt beklagande.

 

Ganska snabbt bestämde vi oss för att göra något bra av det här, att försöka se det positiva i situationen trots långa köer, kaos och strul. Vårt gemensamma problem förde oss samman och vi hjälptes åt med ombokning, hotellbokning och busstransfer, dessutom höll vi modet uppe med hjälp av varandra. Vi hamnade inte direkt på något lyxhotell men vad skulle vi ha väntat oss? Ett rum med en säng duger gott som alternativet är en flygplatsstol.

 

Malin, Sandra och jag åt middag tillsammans på kvällen och lärde känna varandra lite grann. Alla hade vi intressanta erfarenheter. En 30-åring med hund, en 40-årig småbarnsmamma och en 50-åring med vuxna barn. Sandra hade 8 år spännande år i Italien att berätta om, Malin som doktorerar i Uppsala, kunde berätta om hälsoarbetet på Sri Lanka och intressanta föreläsningar i Kanada, USA och Asien.

 

Det blev en trevlig kväll. Nästa morgon gick Sandra upp kl.5 för att flyga till New York. Malin och jag tog bussen till ett köpcentrum innan vi skildes åt på flygplasten. Malin tog ett flyg till Montreal och jag till Ottawa. Vi bytte mobilnummer men vi blev inte facebook-vänner.

 

Undrar om jag kommer att få träffa dem igen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0