Mali, rättvis handel och social media i Quebec

 
 

 Det börjar lida mot slutet på på IPUs möte i Quebec.

Världens parlamentariker från mer än 120 länder som varit församlade här i Quebec på Interparlamentariska unionens (IPU) höstförsamling, antog idag en brådskande resolution om den humanitära krisen i Mali med särskilt fokus på säkerhet och demokrati.

 

Som vanligt har veckan rusat på med en mängd olika möten och seminarier. Jag har varit aktiv i frågorna om rättvis handel för en hållbar utveckling och användande av sociala medier för att upprätthålla demokratin.

Dessutom har Quebec-mötet glädjande antagit en handlingsplan för jämställda parlament. Där vi förstås hållit den Svenska jämställdhetsfanan högt bl.a genom att få med att jämställdhet handlar om lika möjlighet att uppnå ledande positioner.

 

Jag är även medlem av IPUs kommitté för Mellanösternfrågor och vi beslöt oss för att åka till Gaza i november.

Här är gänget: bredvid mig sitter Krister Örnfjäder (S) som en av de vice ordförande IPU:s styrelse och ordförande för finanskommittén,  Ulf Nilsson (FP) är medlem av kommittén för parlamentarikers mänskliga rättigheter,  Anti Avsan (M) är med i IPU:s parlamentariska styrgrupp för WTO-frågor och Ulrika Karlsson (M) som är medlem av kommittén för främjande av respekten för internationell humanitär rätt och den koordinerande kommittén för kvinnliga parlamentariker

 

läs Riksdagens pressmeddelande


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0