Susade fram i 300 km till Busan

Vi gick upp kl.5 för att ta oss till stationen i Seoul, där klev vi på snabbtåget mot Busan. Vi susade fram i över 300 km i timmen och kunde surfa med wifi helt obehindrat och önskade att vi hade de moderniteterna i Sverige.
 
Väl framme i Busan besökte vi först hamnen som är en av de största containerhamnarna i världen. De hade rationaliserat stuveriet och lastade och lossade i stort sett allting med lyftkranar styrda från datorer i kontrollrummen.
 
Vi åt en spännande lunch med rå fisk, grillad fisk, kokt fisk och levande fisk (sprattlande bläckfiskarmar) ....
 
Därefter åkte vi ca 6 mil utanför Busan och besökte ett enormt stort varv, DSME, och tittade på de enormt stora skeppen, fartygen, ubåtar och oljeplattformar som byggs där. DSME har över 30 000 anställda och ser både möjligheter och utmaningar för framtiden.
 
Miljöfrågan, svavelutsläpp och målen om oljeberoendet måste hanteras för att kunna fortsätta bygga och sälja båtar till hela välden. Efter besöket hos DSME åkte vi bussen tillbaka till Busan, fastande i flera timmars bilkö då önskade vi lite mer trängselavgift eller ICT-lösningar som skulle få trafiken att flyta bättre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0