utbyte mellan länder är Win-win

Jag har noterat att miljöpartiet vill att vi ska resa mindre, jag vill att vi ska resa mer.
Nu ha trafikuskottet kommit hem från Korea som är ledande i informations-och kommunikationsteknik. Den koreanska regeringen satsade tidigt på IT-projekt och tog initiativ för att ge skolor och andra offentliga organ höghastighetsförbindelser. Det ordades utbildningar och kurser för IT användning och efterfrågan ökade sensationellt.
Mobilt och fast bredband har fyrdubblats under det senaste decenniet och nu nås 97% respektive 94% av koreanerna. Inom OECD-länderna har Sydkorea den högsta
Andelen hushåll med tillgång till bredband, har den lägsta kostnaden för bredband.  Det finns ett stort utbud av offentliga tjänster online.


48 miljoner Koreaner äger mobiltelefoner, 31 miljoner använder sina telefoner för Internettjänster och 11 miljoner koreaner använde dem för bankverksamhet.
Elektronisk "plånbok" i mobilen är vanligt i Korea. Dessa elektroniska plånböcker
ökar konsumenternas möjlighet att ersätta kreditkort, kundkort, ID-kort, nycklar, biljetter, etc med en enda smart telefon

 

Vi har mycket att ta efter när det gäller elektroniska kommunikationer och höghastighetståg. Men Korea har mycket att lära om välfärd och jämställdhet.

Utbyte mellan länder är win-win!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0